Een logo maken dat opvalt van de menigte

Het maken van een logo is een geweldige manier om merkherkenning en geloofwaardigheid op te bouwen. Als het correct wordt gedaan, kan een logo een meetbare impact hebben op de retentietarieven van klanten. Het ontwerpen van een logo is echter een proces dat tijd kost om goed te komen. Om uw logo van de menigte te laten opvallen, zijn er een paar belangrijke tips die u in gedachten moet houden.

Het kiezen van het juiste kleurenpalet is belangrijk. Het juiste kleurenpalet kan uw merkboodschap overbrengen en een positieve indruk maken op potentiële klanten. Het kan echter moeilijk zijn om het juiste kleurenschema te kiezen. Er is een combinatie van wetenschap en intuïtie voor nodig om deze keuze te maken.

Het kiezen van het juiste lettertype is ook belangrijk. Het juiste lettertype kan het algemene ontwerp aanvullen en versterken. 

Je moet ook gebruik maken van kleurenpsychologie. Kleurpsychologie is de studie van hoe verschillende kleuren verschillende gevoelens en gedrag oproepen. Een goed ontworpen logo zal een emotionele reactie creëren bij uw potentiële klanten.

Overweeg bij het kiezen van het juiste kleurenschema de primaire en secundaire gebruiksscenario's van uw logo. Een logo op een pamflet ziet er bijvoorbeeld anders uit dan een logo op uw website. U moet ook schaalbaarheid overwegen, de mogelijkheid om een logo te maken dat er goed uitziet op verschillende maten.

Een logo dat uniek is en dat uw merkenwaarden aantoont, is de beste keuze. U wilt echter niet vertrouwen op ontwerptrends om een beslissing te nemen. Uw logo moet de unieke waarde van uw bedrijf overbrengen zonder woorden te gebruiken. U moet ook op de hoogte zijn van de secundaire gebruiksscenario's die een verschil maken voor het imago van uw merken.

Bij het selecteren van een kleurenschema moet u ook overwegen hoe uw logo er op verschillende achtergronden uitziet. Een logo op geborduurde kleding ziet er bijvoorbeeld anders uit dan een logo op een pamflet.

Een nieuw logo laten maken?


Vraag hier uw gratis offerte aan

Wenst u graag een offerte voor een nieuwe website of webshop? Vul het onderstaande formulier zo goed mogelijk aan.
Op basis van je informatie maken wij een vrijblijvende offerte volledig op maat.

Ik heb interesse in...


Heeft u al een domeinnaam?

Uw gegevens