Webhosting

Wat is webhosting?

Web Hosting is een dienst die ruimte en middelen op een server ter beschikking stelt, specifiek voor de bestanden die uw website vormen. Het stelt u in staat uw website op het internet te publiceren zodat uw publiek er toegang toe heeft en het kan bekijken.

Dat is een geladen beschrijving van Web Hosting. Laten we eens kijken naar een bredere kijk erop.

Net zoals u een fysieke locatie nodig heeft als u een winkel, gebouw of huis wilt bouwen, heeft u een fysieke locatie nodig voor uw website. Alle bestanden (tekst, afbeeldingen, databases, video's enz.) waaruit uw website is opgebouwd, nemen ruimte in beslag. Terwijl een domeinnaam in wezen het adres van uw website is, moeten alle bestanden van uw website ergens worden opgeslagen. Web Hosting geeft u die opslagplaats.

Uw bestanden worden opgeslagen op een server. Een server is in feite een zeer krachtige computer die deze bestanden opslaat, maar ook is ontworpen om ze te leveren aan de webbrowser van uw bezoeker. De server waarop de bestanden van uw website worden opgeslagen, krijgt een IP-adres. Met dit IP-adres kunnen de computers van uw bezoekers uw website vinden om deze te bekijken.

Moet ik webhosting hebben?

Web Hosting is absoluut noodzakelijk als u een website online wilt hebben die voor de hele wereld zichtbaar is. Een veel voorkomende gedachte is dat het registreren van een domeinnaam alles is wat nodig is om uw website online te hebben. Ja, een domeinnaam is een belangrijk onderdeel van de puzzel omdat dit het adres is dat uw bezoekers in hun browser zullen typen om toegang te krijgen tot uw site. Web Hosting, aan de andere kant, is wat het mogelijk maakt voor uw website om te worden benaderd door uw bezoekers.

Webhosting is in wezen de ruimte die u koopt op een server waar alle onderdelen van uw website worden opgeslagen. Zodra uw website is ondergebracht bij "ICT oplossing", zullen uw bezoekers toegang tot uw site kunnen krijgen door uw domeinnaam in hun internet browser in te typen. Hun computer wordt dan verbonden met de server waar uw site wordt gehost. De server levert vervolgens de bestanden waaruit uw website bestaat aan de browsers van uw bezoekers, zodat zij uw site kunnen bekijken.


Vraag hier uw gratis offerte aan

Wenst u graag een offerte voor een nieuwe website of webshop? Vul het onderstaande formulier zo goed mogelijk aan.
Op basis van je informatie maken wij een vrijblijvende offerte volledig op maat.

Ik heb interesse in...


Heeft u al een domeinnaam?

Uw gegevens